Portálunk szolgáltatásainak igénybevételéhez az Ön internetböngészőjében engedélyezni kell a sütik (cookie-k) és a Javascript használatát is.Technikai feltételek


GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Meddig juthatok el a Tesco áruházi vezetői program révén?

Röviden: ameddig csak akar. Az első lépés az áruházi területek igazgatói pozíciója. Ezt követően fejlesztési programokon vesz részt, amelyek révén még messzebb juthat el pályafutása építésében. Például áruházi középvezetőből boltvezető vagy áruházigazgató is lehet.

Mi történik a programra való jelentkezés után?

A beérkezett pályázati anyagokat előszűrjük. A következő szakasz a személyes interjún való részvétel, ahol az adott terület vezetője beszélget Önnel, azzal a céllal, hogy minél jobban megismerje. A kiválasztási folyamat utolsó szakasza az értékelői központon való részvétel. A kiválasztási napot követően állásajánlatot küldünk a megpályázott pozícióra.
A gyakornoki program kezdeti, bevezető szakaszában az áruházak általános működése, megismerése a feladat, majd ezt követi a saját terület részletes megismerése.
A program során folyamatos, iskolarendszerű oktatásokon vesz majd részt, majd a program végén az adott területből bizonyságot ad tudásáról. Ezt követően kinevezést kap adott pozícióra.

Milyen hosszú a program?

A képzési programok hossza 4 és 12 hónap között váltakozik.

Több áruházban is kell dolgozni?

Igen a gyakornoki programra kerülés egyik feltétele a mobilitás vállalása (minimum 5 – 6 megyényi mobilitást várunk el, de akár országos mobilitás is lehet). A gyakornokok általában több áruházban is dolgoznak mind a program elején, mind vezetői kinevezésük után. A végleges vezetői kinevezés után is számos utazással járó helyzet adódhat a munka során.

Milyen a képzési struktúra?

Minden területen felkészült szakmai oktatók segítik a gyakornokok elméleti felkészülését kidolgozott tematikával és oktatási anyagokkal. Mindezek gyakorlatban történő használatát segíti a mentor, aki általában az adott áruház egyik kinevezett igazgatója.
Szakmai tréningek mellett vezetői képzést is biztosítunk, ami különböző vezetői készségek és kompetenciák fejlesztését szolgálja.

Mikor derül ki, mennyi lesz a fizetésem?

Amikor állást ajánlunk önnek. Rákérdezhet az összegre azután is, hogy befejeződött a kiválasztási folyamat, ám az akkor kapott válasz csak iránymutatóként szolgálhat, hiszen a fizetési struktúrát minden évben megújítjuk.

Mennyi felelősséget kell vállalnom – fogok-e embereket irányítani?

A program kezdeti szakaszában az elméleti és gyakorlati tudás megszerzése a cél. Ezt követően a vezetői készségek kialakítása érdekében egy-egy osztály, terület irányítására is sor kerülhet, mentor támogatásával.
A teljes felelősségvállalás csak a kinevezést követően várható. Beosztásában teljes vezetői felelősséget visel, és ennek része a beosztottak irányítása és a kitűzött célok elérése is

Mennyi támogatásra számíthatok?

Ön a program hajtóereje. Ön lesz a felelős a saját teljesítményéért, ugyanakkor egy csapat mindvégig ön mellett lesz, hogy támogassa. Folyamatos visszajelzést kap havonta a gyakornoki értékelések során. Felkészülésében segít a szakoktatók által biztosított tematika és oktatási anyag, valamint a gyakorlati fejlődését folyamatosan nyomon követi a mentora.

Fontos, hogy korábban dolgoztam-e a Tescónál?

Nem. A programban mind külsősök, mind Tesco munkatársak részt vehetnek.

Karrierutak

illusztráció

Idézetek

…bizonyságot nyert, hogy a Tescónál minden lehetséges, csak igazán akarni kell.

Ali, Hengermelom úti áruház

A Tescónál megtaláltam helyemet.

Gábor, orosházi áruház